Opdrachtgever Royal Schiphol Group Nederland N.V.
Architect Benthem Crouwel Naco (Casco), XS-Architecten (Interieur)
Functie Developer (Asset Management Schiphol)
Projectbudget / jaarbegroting € 12 miljoen

Programma
Herindelen bestaande KLM Crown Business Class Lounge (Lounge 25) in Lounge 1 ‘Schengen’ gebied. Gedwongen aanpassing van de Lounge door het ‘herinrichting terminal 1’ project. De huidige lounge 3.660 m2 (645 zitgelegenheden) zal aangepast worden naar 3.400 m2 (676 zitgelegenheden). De bestaande beleving en kwaliteit wordt doorgezet.

Probleem
Binnen een zeer kort tijdspanne de Lounge te realiseren met behoud van de huidige lounge faciliteiten. Daarbij is de lounge gesitueerd in security restricted area en slechts toegankelijk voor gescreende personen, -materieel en -materialen. Dit laatste ie een belasting op de planning.

Oplossingen
De bestaande lounge in bedrijf te houden en eerst de uitbreiding te realiseren. Deze in te richten, dan te switchen van bestaand naar nieuw deel en bestaande deel op te waarderen. Uiteindelijk de gebieden samen te smelten tot één nieuwe lounge.

Activiteiten
Opstellen programma van eisen casco, reviewen van de ontwikkelfasen (SO, VO, DO, TO) ook inbouwpakket, verlenen van de interne werkvergunningen, adviseren in ontstane vraagstukken, werkwijze (werkplannen), coördineren van de Ingebruikname (commissioning), overdracht (schouwen), revisies en implementatie (naar beheerorganisatie).