Opdrachtgever Woningbouwcorporatie Rochdale vestiging Zuidoost, Amsterdam
Architect Rappange en Partners, Amsterdam

Programma
renovatie façade en algemene ruimten flat (240 meter lang)
renovatie (in bewoonde toestand) 185 appartementen
transformatie (in onbewoonde toestand) 70 app. in 232 studentenkamers
nieuwbouw entree incl. 2 liften studentenhuisvesting aan kop flat
renovatie plint (kinderdagverblijf 630 m2, naschoolse opvang 340 m2, bedrijfsonroerend goed 445 m2, bergingsboxen 115 stuks, algemene fietsenbergingen 245 stuks).

Probleem
Project ‚ Daalwijk‚ is een gedateerde Bijlmerflat die gerenoveerd werd. Op 30% van het project verliet de projectmanager onverwacht het project. Hierdoor dreigde de planning en daarmee het budget overschreden te worden.

Oplossingen
Om het project binnen planning en budget te houden heeft Kooreman Bouwmanagement het projectmanagement overgenomen en voor de kosten een nieuw model opgezet.

Activiteiten
Overname projectmanagement waaronder het leiden van bouwvergaderingen en de coördinatie tussen opdrachtgever, bewoners, studentenhuisvester (DUWO), ontwerpteam en gemeente. Uitwerking van het Programma van Eisen voor het ombouwen van sociale woningbouw naar studentenhuisvesting met onder andere oplossingen voor elektra en gas, brandveiligheid en algemene ruimtes;
Aanpassing ontwerp om het veiligheidsgevoel te vergroten door herinrichting van de onderste etages en diverse bouwkundige aanpassingen;
Uitonderhandelen van de bouwsom nadat de detailkosten transparant waren gemaakt op een nieuw stichtingskostenmodel.

Daalwijk

Daalwijk

Daalwijk

Daalwijk